Loopbaanbegeleiding

loopbaan

Als mens en werknemer maak je levensfasen door, ontwikkel je, je en doe je nieuwe ervaringen op. Jouw werk kan daardoor gaandeweg minder bij je passen. Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je bent uitgekeken op jouw collega’s. Je hebt onvrede met telkens terugkerende situaties. Je zit vast in een patroon waar je uit wilt breken. Je bent doorgegroeid maar hebt jouw plafond bereikt. Je hebt ambitie maar krijgt hiervoor niet de gewenste mogelijkheden. Ypsum biedt je een bij jou passende loopbaancoaching vanuit de jarenlange ervaring en deskundigheid van het Ypsum team.

Een loopbaanverandering kan groot of minimaal zijn. Net even anders tegen jouw situatie aankijken kan je op een nieuw gewenst spoor brengen. Wij onderzoeken met jou jouw mogelijkheden. We brengen jouw capaciteiten, interesses, karakter, wensen, kwaliteiten, normen, waarden en drijfveren in kaart. De vraagstelling van jou of jouw werkgever is voor Ypsum het uitgangspunt. Bij Ypsum kun je een persoonlijkheidstest doen in relatie tot werkmogelijkheden. Samen met Ypsum krijg je inzicht in de te zetten stappen voor jouw loopbaan. Voor de korte of de langere termijn. De uitkomst is er een die bij jou past. Van stoppen met wat je nu doet, blijven doen wat je doet tot een volledige overstap naar een nieuwe werkomgeving in een totaal andere beroepssoort.

Met Ypsum ontplooi je jezelf in heldere stappen:

Stap 1 Wat heb je gedaan?
We maken uitgebreider kennis met elkaar. Wat heb je gedaan tot nu toe? Wat was belangrijk? Wat ging goed en wat ging minder? Welke keuzes heb je gemaakt, op grond waarvan en waarom? We brengen in kaart waar je tot nu gekomen bent in jouw werkzame leven.

Stap 2 Wie ben jij?
Wie ben jij? Hoe kijk je naar jezelf? Is dat wat en wie je graag wilt zijn? Je krijgt bij deze stap inzicht in jouw drijfveren. We kijken naar wie je bent. Wat zijn jouw capaciteiten en kwaliteiten? Wat heb jij nodig als mens in jouw werkomgeving?

Stap 3 Jouw situatie!
Je kunt het met Ypsum nog zo mooi bedenken, maar wat zijn jouw mogelijkheden? We halen er met jou het maximum uit, we zijn niet snel van ons gezamenlijke pad af te brengen. We kijken naar jouw werkende leven en de situatie waarin je nu zit. Wat is de invloed hiervan? Welke keuzes kun je maken op basis van jouw wensen en behoeften?

Stap 4 Werk
Welk werk en welke werkomgeving passen bij jou met wat we weten uit stappen 1 tot en met 3? Wat kun je kiezen voor de korte en langere termijn? Hoe kom jij aan jouw nieuwe baan? Wat is daarvoor nodig? We helpen je de stappen te zetten met effectief solliciteren, netwerken en het gebruiken van social media.

Stap 5 Ontplooiing
Je hebt keuzes gemaakt en daadwerkelijk stappen gezet. Ypsum gaat verder en laat je niet los voordat je daaraan toe bent. Wij willen dat je de gewenste veranderingen ook vast houdt. Samen met jou brengen we de stappen in kaart om succesvol te zijn en te blijven. Ook als je begonnen bent in een nieuwe werkomgeving blijven wij je nog begeleiden met onze coaching totdat we samen zeker weten dat jouw keuze de juiste is.

Bel of mail ons voor een oriënterend gesprek. Een werkbare klik tussen jou, de werknemer, het team, uw organisatie en onze coach is noodzakelijk om effectief en succesvol te kunnen zijn. Na het scherp vaststellen van het loopbaanvraagstuk bieden wij graag een offerte aan. 

033-2022011

Graaf Lodewijklaan 3
3818 DP Amersfoort