Re-integratie

springplankTerugkeren in werk na een periode van ziekte of andere uitval is vaak spannend en onzeker. Ypsum weet dat het belangrijk is om zelfvertrouwen te hervinden of opnieuw op te bouwen. Kan ik het nog wel? Is de werkverhouding verstoord door het langdurig niet of minder werken? Is het noodzakelijk om heel ander werk te gaan doen in een heel ander tempo? Ypsum helpt je bij een duurzame, positieve en effectieve re-integratie. Plezier hebben in jouw oude of ander werk. Dit ook goed en gemotiveerd kunnen doen binnen jouw mogelijkheden.

Of je een nieuwe passende werkomgeving zoekt of dat je terugkeert bij jouw werkgever. Ypsum heeft de ervaring en deskundigheid om je te begeleiden. Vanuit werkloosheid (WW en WWB) en vanuit ziekte (Ziektewet, WIA, WGA, Wajong) begeleiden wij je met een Werkfit traject, Naar Werk traject, ZW/AG traject of re-integratie 1e/2e spoor op een passende manier naar een passende werkplek.

Coachingsgesprekken combineren wij eventueel met een persoonlijkheidstest. Het spreekt voor zich dat wij rekening houden met jouw fysieke en psychische mogelijkheden en onmogelijkheden.

Met Ypsum ontplooi je jezelf in heldere stappen:

Stap 1 Wat heb je gedaan?
We maken uitgebreider kennis met elkaar. Wat heb je gedaan tot nu toe? Wat was belangrijk? Wat ging goed en wat ging minder? Welke keuzes heb je gemaakt, op grond waarvan en waarom? We brengen in kaart waar je tot nu gekomen bent in jouw werkzame leven.

Stap 2 Wie ben jij?
Wie ben jij? Hoe kijk je naar jezelf? Is dat wat en wie je graag wilt zijn? Je krijgt bij deze stap inzicht in jouw drijfveren. We kijken naar wie je bent. Wat zijn jouw capaciteiten en kwaliteiten? Wat heb jij nodig als mens in jouw werkomgeving?

Stap 3 Jouw situatie!
Je kunt het met Ypsum nog zo mooi bedenken, maar wat zijn jouw mogelijkheden? We halen er met jou het maximum uit, we zijn niet snel van ons gezamenlijke pad af te brengen. We kijken naar jouw werkende leven en de situatie waarin je nu zit. Wat is de invloed hiervan? Welke keuzes kun je maken op basis van jouw wensen en behoeften?

Stap 4 Werk
Welk werk en welke werkomgeving passen bij jou met wat we weten uit stappen 1 tot en met 3? Wat kun je kiezen voor de korte en langere termijn? Hoe kom jij aan jouw nieuwe baan? Wat is daarvoor nodig? We helpen je de stappen te zetten met effectief solliciteren, netwerken en het gebruiken van social media.

Stap 5 Ontplooiing
Je hebt keuzes gemaakt en daadwerkelijk stappen gezet. Ypsum gaat verder en laat je niet los voordat je daaraan toe bent. Wij willen dat je de gewenste veranderingen ook vast houdt. Samen met jou brengen we de stappen in kaart om succesvol te zijn en te blijven. Ook als je begonnen bent in een nieuwe werkomgeving blijven wij je nog begeleiden met onze coaching totdat we samen zeker weten dat jouw keuze de juiste is.

Bel of mail ons om meer te weten te komen over wat wij voor je kunnen doen. Na een oriënterend gesprek en als het klikt ontvang je van ons een heldere offerte.

033-2022011

Graaf Lodewijklaan 3
3818 DP Amersfoort