Tweede Spoor trajecten

Is er sprake van langdurig ziekteverzuim? Bestaat er twijfel over de haalbaarheid van het re-integreren in de eigen functie? Tweede SpoorDan is het tijd om re-integratie in een tweede spoor traject te starten. Een tweede spoor traject houdt in dat er gezocht gaat worden naar werk buiten de eigen organisatie. Ypsum ziet het belang gerichte aandacht te betreden aan het proces van de medewerker, waardoor het tweede spoor werkelijk tot een nieuw perspectief leidt. Voor menig medewerker en werkgever is het spoor twee traject een nieuwe route. De deskundigen van Ypsum helpen beiden partijen graag verder in dit proces van re-integreren, passend binnen de eisen die Wet verbetering Poortwachter stelt.

Met Ypsum ontplooi je jezelf in heldere stappen:

Stap 1 Wat heb je gedaan?
We maken uitgebreider kennis met elkaar. Wat heb je gedaan tot nu toe? Wat was belangrijk? Wat ging goed en wat ging minder? Welke keuzes heb je gemaakt, op grond waarvan en waarom? We brengen in kaart waar je tot nu gekomen bent in jouw werkzame leven.

Stap 2 Wie ben jij?
Wie ben jij? Hoe kijk je naar jezelf? Is dat wat en wie je graag wilt zijn? Je krijgt bij deze stap inzicht in jouw drijfveren. We kijken naar wie je bent. Wat zijn jouw capaciteiten en kwaliteiten? Wat heb jij nodig als mens in jouw werkomgeving?

Stap 3 Jouw situatie!
Je kunt het met Ypsum nog zo mooi bedenken, maar wat zijn jouw mogelijkheden? We halen er met jou het maximum uit, we zijn niet snel van ons gezamenlijke pad af te brengen. We kijken naar jouw werkende leven en de situatie waarin je nu zit. Wat is de invloed hiervan? Welke keuzes kun je maken op basis van jouw wensen en behoeften?

Stap 4 Werk
Welk werk en welke werkomgeving passen bij jou met wat we weten uit stappen 1 tot en met 3? Wat kun je kiezen voor de korte en langere termijn? Hoe kom jij aan jouw nieuwe baan? Wat is daarvoor nodig? We helpen je de stappen te zetten met effectief solliciteren, netwerken en het gebruiken van social media.

Stap 5 Ontplooiing
Je hebt keuzes gemaakt en daadwerkelijk stappen gezet. Ypsum gaat verder en laat je niet los voordat je daaraan toe bent. Wij willen dat je de gewenste veranderingen ook vast houdt. Samen met jou brengen we de stappen in kaart om succesvol te zijn en te blijven. Ook als je begonnen bent in een nieuwe werkomgeving blijven wij je nog begeleiden met onze coaching totdat we samen zeker weten dat jouw keuze de juiste is.

Bel of mail ons om meer te weten te komen over wat wij voor je kunnen doen. Na een oriënterend gesprek en als het klikt ontvang je van ons een heldere offerte.