Wat merk je er van na Prinsjesdag 2013?

foto Wat merk je er van na Prinsjesdag 2013?

Ypsum zet het kort voor je op een rijtje. Wat zijn de te verwachten effecten van Prinsjesdag 2013. Met zo min mogelijk politieke kleuring de feiten zoals we die nu kennen:

Ontslagrecht
Het ontslagrecht wordt per 2016 gemoderniseerd. Het wordt activerender, eerlijker en eenvoudiger. Wel met bescherming van werknemers. Er komt een sneller werkende ontslagroute en de ontslagvergoeding gaat geleidelijk omlaag. Per 1 januari 2015 wordt de arbeidsrechtelijke positie van flexwerkers verbeterd.

WW

De WW wordt activerender en meer gericht op zo snel mogelijk weer aan het werk zijn na werkloosheid.

AOW
De AOW-leeftijd wordt sneller verhoogd. Per 2018 bereik je de AOW als je 66 bent. Per 2012 bereik je de AOW als je 67 bent geworden. Sparen met fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden voor het pensioen gaat gemaximeerd worden tot een inkomen van 100.000 Euro.

Inkomen
Bij de overheid en met name defensie gaan veel banen verloren. De ambtenareninkomens worden om en nabij de nullijn gehouden voor wat betreft inkomensgroei. Ook in de zorg is dat het streven. Het is wel de verwachting dat werknemers er in 2014 een kwart procent in koopkracht op vooruit zullen zijn. Uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden leveren iets in.

Lees hier meer over fiscale maatregelen voor werkenden, inkomstenbelasting en effecten voor hoge inkomens. Ypsum brengt je graag op de hoogte.


Andere blogs

Preview

Snel je carrière doelen behalen? 4 tips

Preview

Begeleiding in een tweede spoor traject

Preview

Ben je tevreden over je eigen functioneren?

033-2022011

Graaf Lodewijklaan 3
3818 DP Amersfoort