Ben je tevreden over je eigen functioneren?

foto Ben je tevreden over je eigen functioneren?

Als persoon kun je alleen optimaal functioneren in je functie als je het maximale uit jezelf haalt. Het kan gebeuren dat je in verloop van tijd en door invloeden uit je omgeving je nog maar een deel van je kwaliteiten inzet. Of misschien is een competentie nog niet volledig ontwikkeld om goed te kunnen functioneren. Inhoudelijke kennis is hierbij minder belangrijk, het gaat meer over je capaciteiten, je houding naar anderen of binnen een team en een goede balans in je persoonlijkheid. Een Ypsum coach kan je hierbij helpen.

Herken je een van de onderstaande uitspraken?

  • Ik heb veel meer in mijn mars dan dat ik laat zien
  • Ik ervaar van tijd tot tijd onzekerheid over mijn functioneren
  • Ik ben niet meer volledig tevreden over mijn prestaties
  • Ik voer mijn werk uitstekend uit, maar krijg de (h)erkenning niet door het team
  • Ik ben zelfbewust en doelgericht, dat kan ik soms overdrijven zodat ik arrogant kan overkomen binnen mijn team
  • Ik vind het moeilijk mijn ideeën in een groep te uiten, dit lukt het best in een op een contacten
  • Inhoudelijk heb ik meer dan voldoende kennis, maar als leidinggevende lijkt het soms alsof men mij niet serieus neemt

Coaching is erop gericht om je bewust te maken en inzicht te geven op je gedrag en de invloed die dit gedrag heeft op anderen, en je daarna in staat te stellen het gedrag te veranderen. Hierdoor zal je functioneren zichtbaar verbeteren. Doel is om je natuurlijke kwaliteiten, talenten en vaardigheden weer naar voren te halen zodat deze zichtbaarder worden.

De bewustwording van je eigen verantwoordelijkheid en invloed op bepaalde situaties, meer in je kracht komen staan, het verbeteren van je zelfvertrouwen en van je zelfbeeld, duidelijke (h)erkenning van je grenzen, de bewustwording van belemmerende gedachten zijn onderwerpen die bij coaching behandeld kunnen worden.

Het resultaat hiervan kan zijn dat je met minder inspanning beter functioneert, bewuster in het leven staat zowel zakelijk als privé en je passie voor je werk weer terugvindt.

De coaches van Ypsum hebben een concrete benadering. Na het coaching traject heb je een aantal bruikbare handvatten waar je mee verder kunt.

Bel of mail ons als u meer wilt weten over coaching. Voor elk vraagstuk hebben wij een passende oplossing.


Andere blogs

Preview

Snel je carrière doelen behalen? 4 tips

Preview

Begeleiding in een tweede spoor traject

Preview

Ypsum nu ook actief in Rotterdam en omstreken

033-2022011

Graaf Lodewijklaan 3
3818 DP Amersfoort