Troonrede 2013 en Ypsum

foto Troonrede 2013 en Ypsum

Omdat we nieuwsgierig zijn en vooral omdat we willen inspelen op de actualiteit hebben we de troonrede bekeken op effecten voor werkgevers, instanties, verzekeraars en particulieren.

Natuurlijk zijn er de inkomenseffecten, bezuinigingen en aanmoedigingen. Twee thema’s zijn ons bijzonder opgevallen:

Ten eerste: “Wanneer mensen zelf vorm geven aan hun toekomst, voegen zij niet alleen waarde toe aan hun eigen leven, maar ook aan de samenleving als geheel. Zo blijven Nederlanders samen bouwen aan een sterk land van zelfbewuste mensen…... Elke Nederlander moet de kans krijgen om de veranderingen die ons wachten, in zijn eigen leven in te passen.” Vanuit Ypsum zien wij dit als ruimte voor zelfontplooiing. De mogelijkheid om met coaching en loopbaanontwikkeling een rol te nemen in onze van een zorgstaat naar participatiemaatschappij veranderende samenleving.

Ten tweede: “Om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden en te krijgen, stelt de regering 600 miljoen euro beschikbaar. Zoals afgesproken in het Sociaal Akkoord, komen werkgevers en werknemers hiervoor met sectorplannen. Die zijn gericht op meer banen en stageplaatsen voor jongeren, behoud van vakkrachten en betere begeleiding van werk naar werk. Voor het bestrijden van de jeugdwerkloosheid werkt de regering samen met gemeenten, sociale partners en onderwijsinstellingen om jongeren aan de slag te krijgen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het Onderwijsakkoord beoogt 3000 extra banen te creëren om jonge leraren aan het werk te helpen of te houden. Het Techniekpact zorgt voor een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en bestrijdt het tekort aan technisch geschoolde vakmensen. Het Energieakkoord stimuleert duurzame economische groei en creëert 15.000 extra banen.”

Ypsum wacht niet af en is scherp op kansen. Ypsum informeert en maakt met jou samen gebruik van alle mogelijkheden.


Andere blogs

Preview

Snel je carrière doelen behalen? 4 tips

Preview

Begeleiding in een tweede spoor traject

Preview

Ben je tevreden over je eigen functioneren?

033-2022011

Graaf Lodewijklaan 3
3818 DP Amersfoort