De naam Ypsum

foto De naam Ypsum

Bij de geboorte van een nieuwe onderneming hoort een nieuwe naam. Mascha en Jolanda hebben “Ypsum” bedacht. Het Latijnse woord ipsum heeft meerdere betekenissen, maar staat ook voor zoveel als “zelfontplooiing”. In een moment van creatie hebben Mascha en Jolanda ervoor gekozen de “I” te vervangen door een “Y”.

De “Y” van Ypsum staat er met een reden. Kijk maar eens door je oogharen met een beetje verbeeldingskracht. Je ziet dan al snel een blije, opgeluchte, juichende mens met wijd, naar boven uitgestrekte armen. Of met iets meer abstractie twee mensen die elkaar ontmoeten. Hoe dan ook. Ypsum staat voor het ontplooien van jezelf. Ypsum is er voor en door mensen met alle emotie en beleving die daar bij past. 

Er is meer. In de piramide van Maslow is door Abraham Maslow in 1943 een hiërarchische ordening van universele menselijke behoeften gepubliceerd. Volgens Maslow zou de mens pas streven naar bevrediging van hoger geplaatste hiërarchische behoeften als lager geplaatste behoeften bevredigd zijn.

Van boven naar onder zijn de behoeften volgens Maslow:
- Zelfontplooiing
- Waardering en erkenning
- Sociaal contact
- Veiligheid en zekerheid
- Voeding en fysieke gezondheid

Ypsum gaat voor het optimale. Samen met jou, uw werknemer, uw relatie werken wij aan zelfontplooiing. Jezelf ontwikkelen is een stap verder komen. Of het nu gaat om het oplossen van een meningsverschil, jouw loopbaan, een coachingsvraagstuk, re-integratie of outplacement. 


Andere blogs

Preview

Snel je carrière doelen behalen? 4 tips

Preview

Begeleiding in een tweede spoor traject

Preview

Ben je tevreden over je eigen functioneren?

033-2022011

Graaf Lodewijklaan 3
3818 DP Amersfoort